Till innehåll på sidan
Erik Wahlgren, cello, Nils-Erik Sparf, violin, Susanne Magnusson, viola, Bernt Lysell, violin, Klara Hellgren, violin
Konsert

Unlimited Chamber

Hem / Konserter / Unlimited Chamber

Unlimited Chamber

Söndag 4 juni 18:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Restaurangen

Uppsala Kammarsolister bjuder in! Gäst är sopranen Katija Dragojevic.

180 kr

Uppsala Kammarsolister bjuder in till tre försommarkvällar 2 – 4 juni med vacker fransk romantik och fantastiska verk av Schubert och Beethoven. Men även lekfullt med akvariefiskar som delvis styr musiken. Gäster är en av landets främsta unga pianister David Huang och sopranen Katija Dragojevic får avsluta de tre dagarna med vacker fransk afton. Välkommen!

Uppsala Kammarsolister och sopranen Katija Dragojevic får avsluta Unlimited Chamber och för oss till ett sekelskiftes Paris med romantik och poesi.

Program

Hector Berlioz (1803-1869) Les nuits d’été (arr. Max Knigge)
Germaine Tailleferre (1892-1983) Stråkkvartett
Claude Debussy (1862-1918) Stråkkvartett i g-moll, op. 10

Berlioz sångcykeln Les nuits d’été med texter av poeten Théophile Gautier framförs här i arrangemang för sång och stråkkvartett av Max Knigge. Germaine Tailleferre var den enda kvinnan i den franska tonsättargruppen Les Six. Hon bytte efternamn i sin ungdom av rädsla för att bli upptäckt av fadern, som vägrat understödja hennes musikstudier. Tailleferre studerade för bland andra Maurice Ravel. På hennes verklista står bland annat flera baletter, opera och kammarmusik. Claude Debussys musik representerar övergången mellan den senromantiska musiken och 1900-talets moderna musik och precis som Berlioz har hans musik haft stor betydelse under 1900-talet.

Katija Dagojevic

Katija Dragojevic är en svensk operasångerska (mezzosopran) som har framträtt i ledande operaroller på bland annat Drottningholms Slottsteater och Kungliga Operan i Stockholm. Hon har också varit verksam vid internationella scener som La Scala, Covent Garden och La Monnaie. Som konsertsångerska har hon framträtt med flera symfoniorkestrar runtom i Europa. Dragojevic har studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och vid Guildhall School of Music and Drama i London.

Unlimited Chamber och konsertbuffé

Köp till konsertbuffé fredag och/eller söndag och du får en garanterad sittplats närmast scenen. Begränsat antal platser.

Konsertbuffén är inspirerad av årstiden och fylld med varma och kalla små rätter från världens kök med en stor andel ekologiskt och närproducerat. Välj bland meze, tapas, antipasti, småvarmt, soppa, ostar och bröd.

  • Fredag 2 juni 19.00 Konsertbuffé serveras 17.00-18.45
  • Lördag 3 juni 15.00, vanlig lunch serveras 11.00-14.00 och kan inte förköpas
  • Söndag 4 juni 18.00 Konsertbuffé serveras 16.00-17.45

Se mer information angående konsertbuffé på Uppsala Konsert & Kongress hemsida här

Arrangörer för Unlimited Chamber

Musik i Uppland och Uppsala Konsert & Kongress.