Till innehåll på sidan
Bild på fiol
Nyhet

Jazztrios besöker varandras län

Hem / Om oss / Nyheter / Jazztrios besöker varandras län

Musik i Uppland samarbetar med Gotlandsmusiken.

Utbyte med jazztrios och extra artister

Den 17-19 januari besöker Gotlandsmusikens jazzgrupp Uppland tillsammans med sångerskan Almaz Yebios och violinisten Emilio Estrada. De kommer till följande orter, Enköping, Uppsala och Östhammar. Mellan den 1 – 4 februari turnerar Musik i Upplands jazztrio Trio X på Gotland tillsammans med sångerskan Meta Roos.

Jazzgruppen Gotlandsmusikens jazzgrupp en trio

GotlandsMusikens Jazzgrupp består av Jean-Simon Maurin, piano, Nils Ossman, kontrabas och Marcus Grufstedt, trummor. De spelar i huvudsak jazz, såväl originalmusik som standards. De framträder ofta med en sång- eller instrumentalistsolist och medverkar ofta på Kulturföreningen Roxys Jazzklubb på Munken i Visby. Jazzgruppen har också under flera år medverkat i teateruppsättningar i samarbete med Länsteatern på Gotland. På konserterna i Uppland har de också med sig sångerskan Almaz Yebios samt violinisten Emilio Estrada. Det blir Yebios egna låtar blandat med favoriter ur the American songbook och guldkorn ur den svenska jazztraditionen.

Konserterna i Uppland

Onsdag 17 januari kl 19.00, Jazzcaféet i Västerledskyrkan.
Arrangör: Enköpings musikklubb här är länk till arrangören

Torsdag 18 januari 20.00, Jazzbaren, Katalin
Arrangör: Uppsala jazzklubb här är länk till evenemanget på Katalins sida

Fredag 19 januari 18.30, Frösåkers församlingsgård, Östhammar
Arrangör: Roslagen Swing & Sweet

Meta RoosUppländska trion till Gotland

När Trio X, Lennart Simonson, piano, Per V Johansson, bas och Joakim Ekberg, trummor besöker Gotland har de med sig sångerskan Meta Roos och programmet “Folkjazz”  som innehåller vackra folkvisor och jazz. De spelar i Östergarn, Rute, Havdhem och i Visby. På denna länk på Gotlandsmusiken finns mer information om alla konserterna på Gotland.

 

Information

För mer information om utbytet mellan Trio X och Jazzgruppen, kontakta Katarina Bonander, producent tel. 018-17 19 37 eller e-post