Till innehåll på sidan
TripleG på Regionfinalscenen
Nyhet

Imagine Uppland 2021

Hem / Om oss / Nyheter / Imagine Uppland 2021

Hur gick det?

Av de åtta artisterna i Regionfinalen i Imagine Uppland den 28 mars var det TripleG som tog hem segern. Vilket innebar medverkan i Riksfinalen 2021 som i år streamades från Gislaved den 14-15 maj.

Det blev ett annorlunda upplägg än tidigare år pg a pandemin. Men Imagine Uppland och Imagine Västmanland inledde ett givande samarbete som bl a gjorde att Upplands finalister åkte till Västerås för att delta i Riksfinalens digitala event. Ansvarig producent för Imagine Uppland, Katarina Bonander följde med och rapporterade.

Vi är jättepeppTripleG

Det var tre uppspelta medlemmarna i TripleG som anlände till Västerås för att delta i Imagine Riksfestival 2021. I 24 graders sommarvärme klev de ur bilen.

Det är som att ha semester! Vi är jättepepp, roligt att bo på hotell! Lyxigt, kul att komma ut! Hotellfrukost! Vi måste testa gymmet!

Energin i TripleG var på högvarv när de kom fram, de var väldigt ivriga och glada över att ha vunnit Imagine Upplands Regionfinal och fått priset att delta i Riksfestivalen den 14 och 15 maj. Detta trots att pandemin gjort att hela festivalen blivit nedbantad till en digital variant. Den annars så stora scenen och viktiga mötesplatsen för alla Imagine-regioners vinnare blev förflyttad till skärmen och skedde via Teams och YouTube. Festivalen arrangerades av Smålands Musik och Teater och sändes från Glashuset i Gislaved.

TripleG ser på storbildsskärm

Festivaldagar via storbildsskärm

Genom Upplands samarbete med Västmanland tillbringade TripleG och Västmanlands finalist singer/songwriter Darian de två festivaldagarna tillsammans i en uppbyggd studio med sköna soffor, massor med godsaker och en enorm storbildsskärm i Västerås konserthus.

På dagarna visades olika föreläsningar på skärmen via Teams, såsom scenteknik med Anna Moore, låtskrivande med Thomas ”TK” Karlsson, gitarrklinik med Alfred Magnusson och information om STIM med Niklas Olovsson osv.

På kvällarna kunde man följa tävlingen live via YouTube där konferenciererna presenterade de redan inspelade finalbidragen som var inskickade från varje Regionfinal. Intervjuer med alla deltagare gjordes dock live.

Trots att alla bidrag redan var förinspelade så var medlemmarna i TripleG nervösa inför uppspelningen av sitt bidrag.

– Nervositeten har byggts upp under de här dagarna när man ser de andra bidragen och alla duktiga musiker. Vi är nervösa också för att det här betyder så mycket för oss. Vi har jobbat så hårt med musiken och är stolta över inspelningen och vad vi har gjort så vi vill att andra ska tycka om det.

– Juryns feedback från delfinalen har varit väldigt viktig för oss. Vi fick från juryn att vi inte skulle ha våra egna röster förinspelade för att det blev för mycket ljud så vi tog bort våra röster på backtracken. Det var ovant när vi skulle sjunga på scenen utan stöd av våra egna inspelade röster men det gick bra. Det blev mycket bättre.

TripleGs ImagineresaTripleG

Det var andra året TripleG deltog i Imagine Uppland. Förra året gick de vidare till Regionfinalen och knep en tredjeplats. Det året hann tävlingen delvis genomföras live innan pandemin slog igenom och deltagarna hade möjlighet att ta del av den uppskattade Music Camp som vanligtvis ordnas för de som går vidare till Regionfinalen.

– Vi glömmer aldrig när vi fick ha workshop med Trio X, tre jazzfarbröder som vi i TripleG bondade jättebra med. Helt otroligt att vi i TripleG kunde ha sån connection med dem! Vi spelade bland annat ett riff från en av våra låtar för dem och pianisten i Trio X lyssnade och sen spelade han det på pianot och förklarade hur vi kunde göra. Det märktes också att de var genuint kunniga på musik. Trio X spelade också vår musik i sin tolkning. Så coolt. Vi fick med oss väldigt mycket från dem. Bra tips och så.

G:et i TripleG står för Golden Ghost Gang och gruppmedlemmarna beskriver sitt framträdande som ganska mörkt och apokalyptiskt med mycket energi. En blandning av hiphop och metal som kan kallas trapmetal. De älskar att framträda. I framtiden vill de kunna fortsätta skriva eget och arbeta med musik på något sätt.

Riksfinalen

Sista Riksfinaldagen avslutades med juryns urval och prisutdelning. Den här gången fick inte TripleG något pris men de tänker inte ge upp och satsar på att komma igen nästa år.  Sångaren och låtskrivaren Peter Åberg från Dalarna vann första priset.

– Ett stort grattis säger vi till honom och önskar lycka till på den internationella finalen! Vi är ändå jätteglada för vi har haft sjukt kul och en av de bästa musikaliska erfarenheterna i vår karriär de här dagarna!  säger medlemmarna i TripleG som heter Rasmus Karlman, Nicolas Riquelme och Nestor Padazakos.

Intervjuade gjorde Katarina Bonander.

 

Imagine Uppland-loggaVad är Imagine?

Imagine är en årlig jurybedömd musiktävling för musicerande ungdomar mellan 13 och 21 år inom alla genrer. Huvudman för Imagine Sweden är Regional Musik i Sverige (RMS).

Musiktävlingen är ett tillfälle för ungdomar att framträda på en stor scen med professionell och kunnig scenpersonal och samtidigt göra nya musikaliska erfarenheter och bekantskaper.

Oavsett nivå, genre och inriktning finns det något för alla. Allt från att för första gången få framträda inför en större publik till att satsa på en karriär som professionell musiker eller låtskrivare.

Vill du vara med i Imagine 2022?

Du kanske själv vill eller har någon som skulle vilja vara med på detta fantastiska tillfälle att nå ut med sin musik.

Kontakta Imagine Uppland

  • Projektansvarig för Imagine Uppland: Jimmy Bergwall, 070-699 99 08, e-post
  • Producent Musik i Uppland: Katarina Bonander, tel. 018-17 19 37, e-post