Till innehåll på sidan
Bild på fiol
Nyhet

Musikhösten 2022

Hem / Om oss / Nyheter / Musikhösten 2022

Stora mästerverk, nyskriven kammarmusik, hemliga jazzartister, poesiuppläsning och folkmusik med ungdomar. Musik i Uppland är på konserthuset, bygdegårdar, skolor och parker.

Uppsala Kammarsolister
Uppsala Kammarsolister

Säsongsstart för serierna

I våra orkester- och kammarmusikserier i Uppsala Konsert & Kongress framförs älskade mästerverk, romantisk stråkmusik med hyllade dirigenter och solister, men även utmanande 1900-talsmusik och helt nyskriven musik.

Uppsala Kammarorkester inleder orkestersäsongen den 1 september med Beethovens femma ”Ödessymfonin”. Uppsala Kammarsolister första konsert i kammarmusikserien den 11 september med ett uruppförande och den första av sex stråkkvartetter av Felix Mendelssohn som kommer att spelas under säsongen.

Fler konserter i UKK

Trio X
Trio X

Populära Carte Blanche fortsätter med tre tillfällen i höst. Redan den 27 augusti presenterar Trio X hemliga gäster i restaurangen i UKK. Carte Blanche arrangeras i samarbete med Musikens Hus Vänner och Uppsala Konsert & Kongress.

Linnékvintetten samarbetar med mångsidiga cellisten Svante Henrysson som både skrivit musik till ensemblen och medverkar själv i konserter den 13 november.

Turnéer i länet

I länet snurrar Konsertkarusellen igång i september med konserter i alla kommunerna i länet. Här finns kammarmusik, poesi och nostalgi samt hyllningar till Tage Danielsson och Barbra Streisand. Mer information om Konsertkarusellen hittar du här.

Barn och ungdom

Uplands Låtverkstad
ULV, 2019

Utbud för barn och unga finns på Musik i Upplands hemsida, här finns ett varierat utbud med noga utvalda akter riktat till åldrar från 1 till 19 år. Här är länk till utbudet.

Under hösten öppnar anmälningssidan upp för musiksveriges bredaste, roligaste och viktigaste mötesplats för unga musiker. Tävlingen Imagine, riktar sig till ungdomar i åldern 13 till 21 år. ULV (Uplands Låtverkstad) folkmusikband med ungdomar mellan 12 och 19 år startar upp redan i augusti. Workshop och prova-på ensemblespel på Folkmusikdagarna 20 augusti vid Gula Villan, Stadsparken, Uppsala.  

Mer information om konserterna

Gå till vårt kalendarium och se alla konserter under hösten 2022, länk här.