Till innehåll på sidan
Kerstin Avemo och Rickard Söderberg
Nyhet

Två av Sveriges främsta sångare på turné i Uppland

Hem / Om oss / Nyheter / Två av Sveriges främsta sångare på turné i Uppland

Kerstin Avemo, Rickard Söderberg och Johan Reis

Kerstin Avemo

Kerstin Avemo. Foto: Peter Knutson

Två firade och internationellt efterfrågade sångare och uppskattad pianist bjuder på ett program med opera- och musikalmusik. En konsertafton med energi och kärlek till de båda konstformerna!

Från klassiker som O Mio Babbino Caro och Nessun Dorma av Puccini, via Rigoletto, Porgy and Bess samt Tristan och Isolde hela vägen fram till Kristina från Duvemåla och Glada änkan. Det blir en timme fyllt av brustna hjärtan, försmådda hjältar och höga Cn!

Internationellt efterfrågad

Kerstin Avemo, firad svensk koloratursopran på de svenska och internationella operascenerna. Efter studier vid Operahögskolan i Stockholm har hon haft ett stort antal olika roller från operans fan­tastiska värld. I TV har Kerstin bland annat varit med vid Polarprisgalan 2016, och i Trettondagskonserten i SVT 2017, då tillsammans med Rickard Söderberg och som skådespelare i SVTs miniserie ”Den döende detektiven”. 2016 tilldelades hon H.M. Konungens medalj Litteris et Artibus för sina framstående konst­närliga insatser som operasångerska.

Rickard Söderberg

Rickard Söderberg. Foto: Christian Andersson

Operastjärna och välkänd TV-profil

Rickard Söderberg studerade vid OperaAkademiet i Köpenhamn och har under åren gjort ett stort antal roller. Rickard är idag lika uppmärksammad för sin sång som för sin aktivism och sitt engagemang i HBT-frågor, något han plockat med sig in i rampljuset via medverkan i folk-kära program såsom Sommar i P1, Körslaget, Let’s Dance och Melodifestivalen. 2016 vann han dessutom tid­ningen QX pris som årets HBT-person och ledde det mycket uppskattade ”Gatans kör” i SVT. Under 2017 turnerade han också genom hela Sverige då Riksteatern satte upp föreställningen ”Gaytenor” i 40 orter.

Uppskattad pianist

Pianisten Johan Reis har studerat på musikerlinjen vid Musikhögskolan i Malmö. Han är en flitigt anlitad pianist och repetitör, och har som kapellmästare medverkat i ett stort antal operaproduktioner. Han har även arbetat inom andra genrer, med artister som Robert Wells, Carola, Martin Stenmarck och Sonja Aldén.

Mer information om artisterna

Tider och platser

Här på sidan kalendarium finns alla tider och platser för konserterna i länet. När det gäller biljetter är det den lokala arrangören som tillhanda håller detta. Kontaktuppgifter till arrangören finns på varje konsert i kalendariet.

Länk till kalendarium här.