Till innehåll på sidan
Bild på fiol
Nyhet

ULV nominerade till Folk-och Världsmusikgalan

Hem / Om oss / Nyheter / ULV nominerade till Folk-och Världsmusikgalan

Hurra! Vårt ungdomsprojekt, som vi har tillsammans med Uplands spelmansförbund och Eric Sahlström Institutet, Uplands Låtverkstad – ULV är nominerade till pris för ”Årets barn och unga” på Folk- och världsmusikgalan! 

Uplands Låtverkstad/ULV som har blivit en självklarhet för ungdomar som vill spela folkmusik tillsammans i Upplandsregionen. /Från Folk- och världsmusikgalans hemsida.

På Folk- och världsmusikgalan är det allmänheten som lägger de förslag som juryn därefter går igenom och fattar beslut kring. Juryn har också rätt att utse egna vinnare och betrakta de inskickade förslagen som rådgivande. En ny kategori för i år är Årets Barn och Unga och ULV är en av tre nominerade. De övriga är skånska spelkvinnan Ninni Carr möter ungdomsorganisationen Folk You.

7 april

Galan äger rum i Norrköping den 7 april. Grattis alla ungdomar och ledarna Magnus och Tomas!

Länk till Folk- och världsmusikgalan finns här.

Uplands Låtverkstad

ULV i rulltrappan på UKK

ULV (Uplands Låtverkstad) är ett 20-mannaband med ungdomar mellan 12 och 19 år. Projektet började 2009. Konstnärliga ledare och lärare är Magnus ”Storis” Holmström, trippel världsmästare på nyckelharpa, och Tomas ”Limpan” Lindberg, gitarrist, känd från bl.a. folkmusikgruppen Draupner. Bakom projektet står Musik i Uppland, Uplands spelmansförbund och Eric Sahlström Institutet.

För mer information

Katarina Bonander, producent barn och unga e-post eller tel. 018-17 19 37.

Följ ULV på facebook! Här uppdateras alla aktiviteter med ungdomarna i ULV, länk till facebook.