Till innehåll på sidan
Uppsala Kammarsolister
Konsert

Steg mot frihet

Hem / Konserter / Steg mot frihet

Steg mot frihet

Söndag 13 september 16:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Uppsala Kammarsolister spelar kvartetter av Bartók och Vasks.

220 kr. Max 50 personer i publiken. OBS! Ej abonnemang

Uppsala Kammarsolister

Under hösten släpper vi biljetter till konserter ganska nära konsertdatum, då vi följer utvecklingen av pandemin. Tyvärr utgår abonnemanget till Uppsala Kammarsolister, varje konsert kräver en enskild biljett som man kan köpa via Tickster eller UKK.

Béla Bartók

Béla Bartók

Program

Béla Bartók: Stråkkvartett nr 2
Pēteris Vasks: Stråkkvartett nr 4

Kraftfullhet och hopp

Uppsala Kammarsolister ger liv åt Bartóks stråkkvartetter, först ut är hans andra kvartett som kom till i en orolig tid i början av första världskriget. Denna kraftfulla musik innehåller både glädje och smärta.

Inspiration från folkmusiken

1. Pēteris Vasks

Pēteris Vasks

Att ta in folkmusikelement i sina kompositioner är något som den lettiske tonsättaren Pēteris Vasks delar med Bartók. Vasks fjärde stråkkvartett från 1999 är ett tidlöst verk utanför stil och språk. Stråkkvartetten är tonsättarens sätt att ge hopp i en tid av missmod. Och som flera av Vasks verk har relationen mellan människan och naturen en central roll, vi hör intensiva känslor med sorg och lyrisk skönhet som leder till hopp.

Uppsala Kammarsolister

Uppsala Kammarsolister består av Nils-Erik Sparf, violin, Klara Hellgren, violin, Brusk Zanganeh, violin, Ylva-Li Zilliacus, viola och Per Nyström, cello. Ensemblen förfogar över en gedigen repertoar som sträcker sig från barock till nutida musik och hyllas ofta för sina fantasifulla och personliga tolkningar. Ensemblen spelas även flitigt i Sveriges Radio P2.

Uppsala Kammarsolisters sammansättning av fem likvärdiga stråksolister, där samtliga violinister altenerar med viola och ingen har rollen som primarie, skapar en särskild flexibilitet och dynamik i det musikaliska uttrycket.

Konsertbesöket i Uppsala Konsert & Kongress

Uppsala Konsert & Kongress säkerställer ditt besök. Endast 50 st platser tillåts i salen och platserna för dessa har säkra avstånd. Det finns avståndsmarkeringar på golvet där det kan bli köer. UKK har också utökat städrutinerna i alla utrymmen och är extra noga med kontaktytor.

Huset öppnar kl 15.00 och dörrarna in till salen öppnas kl 15.30. I pausen kommer barerna att ha öppet där du kan köpa lättare förtäring. Här kan du med fördel göra en beställa i förväg då du anländer till huset. Så kom gärna i god tid.

Vid minsta symtom på förkylning/sjukdom så stanna hemma. Kontakta biljettkassan så snart du vet att du inte har möjlighet att gå på konserten och du får pengarna tillbaka.

Kontakt: Uppsala Konsert & Kongress 018- 727 90 00

Konsert på Konstakademien i Stockholm 12 september

Konserten dubbleras på Konstakademien i Stockholm 12 september kl 16.00. Läs mer om konserten här

 

Med reservation för ändringar