Till innehåll på sidan
Bild på fiol
Nyhet

Sex musikaliska salonger

Hem / Om oss / Nyheter / Sex musikaliska salonger
Uppsala Kammarsolister i rulltrappan konserthuset

Uppsala Kammarsolister. Foto: Tina Axelsson

Uppsala Kammarsolister säsongen 2018-2019

Sex musikaliska salonger. Uppsala Kammarsolister har sytt ihop en programserie med musik av spännande tonsättare från barocken till nyskrivet och intressanta gästande musiker. Serien spelas i Uppsala Konsert & Kongress och dubbleras i Stockholm på Konstakademien.

Intressanta gäster och tonsättare

Säsongstart den 15 september tillsammans med gästerna Kristina Hammarström, mezzosopran och cembalisten Björn Gäfvert. Då spelas musik av barockens mästare. Vidare i serien spelas verk av aktuella kompositörer såsom Andrea Tarrodi, Brett Dean och Christofer Elgh. Pianisten Zlata Chochieva och cellisten Andreas Brantelid gästar också Uppsala Kammarsolister under säsongen. I en av de musikaliska salongerna möter vi kvinnorna från 1800-talet både musikaliskt och med berättelser.

Hämta hela programmet här som pdf: Uppsala Kammarsolister säsong 2018-2019

Stråkkvintetten

Uppsala Kammarsolister består av Nils-Erik Sparf, violin, Bernt Lysell, violin, Klara Hellgren, violin, Susanne Magnusson, viola och Per Nyström, cello. Ensemblen är en av Sveriges främsta stråkkvintetter. Slående är ensemblens stiltrogenhet, oavsett om den framför barock, klassisk, romantisk eller senare musik. Uppsala Kammarsolister turnerar ofta i såväl Sverige som utomlands och hörs regelbundet i Sveriges Radio P2. Som en del av verksamheten inom Musik i Uppland är medlemmarna konsertmästare och stämledare i Uppsala Kammarorkester.

Mer om ensemblen finns på ensemblesidan .